Druk hier om gelijk naar onze bierkaart te gaan… of download onze bierkaart…

Als onafhankelijke horecaonderneming zijn wij niet gebonden aan één brouwerij. Dat geeft een behoorlijk aantal voordelen. Zo kunnen wij elke dag beslissen om een bier wel of niet meer te serveren en dus kunnen we vlot inspringen op vragen of suggesties van klanten. En het aanbod dat wij hierdoor hebben is behoorlijk divers. Let er maar eens op, bij de meeste willekeurige horecazaken kan je aan de kaart zien dat de brouwerij bepaalt welke bieren er op de kaart staan. Want een brouwerij staat maximaal 10 tot 15 procent vreemde merken toe maar beslist geen producten van hun directe concurrentie. Daardoor heeft u als bezoeker niet de kans om echt een keuze te maken, die keuze heeft de brouwer namelijk al voor u gemaakt. Bij ons maken wij samen met u de keuze.

Wij hebben een groot deel van het speciaal bier op fles gelagerd. Op de tap hebben we een aantal vaste bieren zoals Estaminet en Weihenstephaner maar daarnaast ook een Triple en elk seizoen het bier dat daar bij past. Echter, wij hanteren het OP=OP principe. Dus we kopen een x aantal fusten bier van een brouwerij en als die bijna op zijn dan halen we bier van een andere brouwerij. Zo kan het dat wij tijdens het bockbierseizoen maar liefst 3 verschillende soorten bockbier op de tap hebben. Waardoor je elke keer weer verrast wordt door een ander bier. Natuurlijk komen de echte smaakmakers nogmaals langs.

Bierdrinkers en bierliefhebbers zijn doorgaans mensen die graag discussiëren over bier. De een vindt het bier het beste smaken van de tap en de andere weer van de fles. En voor wie nog niet helemaal ingevoerd is in bier willen wij in elk geval het grootste verschil duiden. Bij bier op fust wordt het koolzuurgas toegevoegd in de tapinstallatie. Bij bier op fles worden suikers toegevoegd tijdens het bottelen en die suikers zorgen er voor tijdens het *nagisten dat er koolzuur in de fles gevormd wordt.  Hierdoor heeft bier op fles meer koolzuur en vaak residu op de bodem. Het komt er dus eigenlijk op wat je lekkerder vind.  Alhoewel bij sommige bieren het verschil niet te proeven is.

*Nagisten: Elk bier doorgaat een gistingsproces. Als eerste de hoofdgisting, dan zijn 70 tot 80 procent van alles suikers omgezet in gas en alcohol. Vervolgens gist het nog na en dit heet de nagisting. Als er bij het bottelen op fles weer er suiker aan toegevoegd wordt dan kan het bier hergisten. En in de volksmond noemt men dit ‘nagisten’. Meer weten over het bierbrouwproces? Druk op deze link